Intrebari frecvente

Bio Sculpture este brandul de unghii care inglobeaza cateva sub-branduri precum Bio Gel, EVO Gel, Ethos, Gemini etc.

Bio Gel este un sistem de gel overlay care se aplica pe unghia naturala si rezista peste 3-4 saptamani.

EVO Gel este un sistem semipermanent care se aplica pe unghia naturala si rezista 2-3 saptamani, pe unghii scurte si fara probleme mari de sustinere.

Ethos este un sistem de ingrijire si tratare a mai multor disfunctii pe care unghiile le pot prezenta.

Gemini este un lac de unghii traditional si rezista 4-5 zile.

Bio Gel se aplica in straturi subtiri pe unghia naturala (lungimea naturala). O data polimerizat acesta imita miscarea naturala si flexibilitatea unghiilor naturale protejandu-le pe toata perioada purtarii de agresiuni la nivelul placii.

Bio Gel este o formula de gel in care cantitatea si calitatea ingredientelor difera fata de restul produselor prezente pe piata.  Bio Gel a aparut in anul 1988 in Africa de Sud cand termenul „bio” nu avea semnificatia de astazi, de aceea, va rugam sa intelegeti ca numele brandului/produsului nu este menit sa induca in eroare.

Bio Gel este un produs vegan (nu contine ingrediente de origine animala) si nu este testat pe animale.

Diferenta o face pregatirea non invaziva a unghiilor, tratarea unghiilor in pregatire, tehnica de aplicare, flexibilitatea produsului adapatata la flexibilitatea unghiei si tehnica de indepartare.

Tinand cont de viteza cu care se schimba tehnicile si numarul brandurilor aparute pe piata in ultimii ani ne putem mandri cu aceste aspecte care fac diferenta in sanatatea unghiilor si rezistenta lor. Bio Gel este in slujba unghiilor sanatoase!

In toate saloanele prezente pe site-ul nostru in sectiunea „saloane partenere” vei gasi profesionisti care au participat la cursul nostru Bio Gel. Asigurandu-ne ca fiecare tehnician este pregatit sa lucreze cu produsele Bio Gel este singurul mod prin care putem garanta si asigura clientii ca vor primi un rezultat autentic Bio Gel.
Bio Gel este prezent doar in saloane.

Sanatatea si siguranta este de cea mai mare importanta pentru brandul Bio Sculpture. Bio Gel este singurul sistem de ingrjire a unghiilor la nivel mondial care a primit un calificativ de 5 stele pentru siguranta, pentru tolerabilitate si eficacitate.
Sediul principal si fabrica Bio Sculpture situat in Clocolan, Africa de Sud este inconjurat de superbul relief African si animale salbatice. Este o cladire prietenoasa pentru mediu care climatizeaza fluxul de aer, utilizeaza iluminatul natural si stocarea auto-sustenabila a apei. Fabrica are certificare ISO 22716 pentru Calitatea Practicilor de Fabricare si este condusa sub Sistemul de Management al Calitatii ISO 9001: 2008, evaluat anual de catre SABS si SGS.

Bio Gel este alternativa* sanatoasa** pentru ingrijirea unghiilor si nu contine chimicale daunatoare precum formaldehida, rasina de formaldehida, toluenul, DBP, camforul sau acetona. Daca Bio Gel este aplicat corect si indepartat corect nu va fi afectata in vreun fel placa unghiala. De asemenea este foarte importanta diagnoza unghiei inainte de a incepe manichiura pentru a alege gelurile potrivite acesteia.

Un tehnician Bio Gel va fi capabil sa adapteze serviciul si rezultatul in functie de nevoile unghiilor dar si de stilul de viata al clientei reusind astfel sa lucreze „in slujba unghiilor sanatoase”
Bio Sculpture are o gama de produse de ingrjire a unghiilor – gama ETHOS – care pot fi folosite in pregatirea unghiilor inainte de aplicarea gelurilor pentru a promova sanatatea lor.

*alternativa inseamna ca vine in ajutorul celor care nu se regasesc in tehnicile clasice de gel si/sau semipermanenta.

** alternativa sanatoasa bazata pe rezultatele incontestabile asupra unghiilor

Lampa LED Bio Sculpture este testata de Agentia Australiana pentru Protectia Impotriva Radiatiilor si Siguranta Nucleara. Agentia de siguranta a confirmat ca emisiile UV ale unitatii Bio Sculpture sunt predominat din spectrul UVA si ca lampa noastra este sigura pentru utilizarea si aplicarea gelului nostru atata vreme cat nu se depaseste un maximum de 75 de minute pe sesiune.
Cu toate acestea, polimerizarea gelului va necesita mult mai putina expunere decat timpul maxim admis deci nu prezinta niciun risc. Lampa Bio Sculpture este conforma prin lege cu directiva EMC europeana 2014/30/EU ( Compatibilitate electromagnetica ) si este certificata cu marca CE ( Certificat European de Conformitate ).

Pentru mai multe detalii despre lampa LED te rugam sa citesti postarea despre aceasta in sectiunea BLOG din site.

Reactiile alergice la diferite tipuri de produse cosmetice pot aparea atunci cand pielea este expusa in mod repetat la cantitati mici de ingrediente ce provoaca alergii si pielea este saturata sau supraexpusa.

O odata ce pielea dezvolta o sensibilitate alergica la un ingredient, alergia va fi permanenta! Cand sistemul imunitar catalogheaza un ingredient ca alergen, nu uita niciodata si va reactiona intotdeauna negativ la expunere.

Daca pielea ta este DEJA alergica la produse polimerizabile, cel mai probabil va reactiona si in cazul produselor Bio Sculpture.

Bio Gel nu poate fi achizitionat pentru a lucra acasa sau pentru a-ti face singura unghiile.

Pentru a deveni un tehnician de unghii Bio Gel este necesar sa urmezi cursul nostru. Din postura de lider mondial in  ingrijirea sanatoasa a unghiilor Bio Gel este un sistem de ingrijire a unghiilor adresat exclusiv celor care lucreaza in domeniu sau care isi doresc sa lucreze in domeniu.

Multitudinea de geluri, produsele din gama de ingrijire ETHOS, metodele specifice si tehnicile corecte de aplicare, cunostintele referitoare la terminologia unghiilor, analiza unghiilor si cunoasterea produsului sunt esentiale pentru a folosi cu succes Bio Gel si pentru a avea rezultate.

In categoria training vei gasi 4 variante de kit-uri gandite pentru nevoi si niveluri de experienta diferite.

Bio Gel este un produs diferit de celelalte geluri si geluri hibrid, diferenta principala constand in faptul ca Bio Gel nu va cauza deteriorari ale unghiei naturale. Majoritatea sistemelor cu gel de pe piata sunt pe baza de acril si nu pot fi indepartate fara slefuire excesiva si deteriorare a unghiei naturale.
O alta diferenta intre sistemul nostru si altele de pe piata este acela ca nu necesita primer sau deshidratare pentru ca gelul sa adere la unghia naturala. Noile formule de gel hibrid (semipermanente) se situeaza undeva intre lac de unghii si gel. Au o rezistenta mai mare decat lacul de unghii traditional dar nici pe de parte cat rezista Bio Gel.

Noi cei de la Bio Sculpture suntem foarte mandri de formula noastra unica fara acrilic care permite clientelor sa-si mentina unghiile sanatoase si sa se bucure in acelasi timp de o manichiura care nu se ciobeste.

Bio Gel ofera mai multe geluri si flexibilitati pentru fiecare tipologie si disfunctie de unghie, fiecare problema si fiecare lungime. Aceste geluri se potrivesc perfect nevoilor unghiilor dar si preferintelor personale ale clientei si modului sau de viata;

Bio Gel rezista pana la 3 saptamani fara ciobire/lifting dar a dat dovada de longevitate de peste 5 saptamani in cazul unghiilor care cresc mai lent si care sunt ingrijite acasa.

Exista doua tipuri diferite de pete albe si anume pete albe uscate si pete albe umede. Vremea, medicametele, expunerea la produse formulate gresit sau tehnica de lucru invaziva pot sa aiba toate un efect megativ asupra sanatatii placii unghiale.
Petele albe uscate se observa de obicei pe unghii care sunt acoperite cu gel sau semipermanenta ndicand ca unghia este uscata si deshidratata. Recomandam ingrijirea unghiilor si cuticulelor pe toata perioada purtarii Bio Gelului. Uleiul de cuticule folosit de cateva ori pe saptamana acasa mentine gelul flexibil.

Nu este recomandat. Top coat-ul Bio Gel are o formula unica care protejeaza suprafata gelului impotriva absortiei substantelor zilnice care pot dauna sau pata gelul. Top coat-ul de la alte marci poate cauza decolorarea si chiar inmuierea gelului. Acest lucru se datoreaza reactiei chimice dintre top coat si gel.

Bio Gel se indeparteaza in cateva minute cu o solutie de indepartare a gelului special conceputa pentru a face acest lucru fara a dauna sau a deshidrata unghia naturala. Straturile superioare de gel sunt pilite fara a pune presiune pentru ca removerul sa pastrunda mai usor. O discheta mica de bumbac este imbibata cu solutia de indepartare care se plaseaza direct peste gel. Varful degetului se infasoara dupa aceea in folie. Scopul foliei de aluminiu este sa pastreze caldura absorbita in interior. Dupa aproximativ 20 minute gelul poate fi indepartat cu grija prin decojire lasand unghia naturala perfect sanatoasa si nedeteriorata.

Da. Intreaga gama de produse Bio Sculpture inclusiv lampa LED  este sigura pentru utilizarea in timpul sarcinii.