Întrebări frecvente

În această pagină găsești răspunsuri la cele mai comune întrebări legate de produsele și serviciile Bio Sculpture

Bio Sculpture este brandul de unghii care înglobează câteva sub-branduri precum Bio Gel, EVO Gel, Ethos, Gemini etc.

Bio Gel este un sistem de gel overlay care se aplică pe unghia naturală și rezistă peste 3-4 săptămâni.

EVO Gel este un sistem semipermanent care se aplică pe unghia naturală și rezistă 2-3 săptămâni, pe unghii scurte și fără probleme mari de susținere.

Ethos este un sistem de îngrijire și tratare a mai multor disfuncții pe care unghiile le pot prezenta.

Gemini este un lac de unghii tradițional și rezistă 4-5 zile.

Bio Gel se aplica în straturi subțiri pe unghia naturală (lungimea naturală). Odată polimerizat acesta imită mișcarea naturală și flexibilitatea unghiilor naturale protejându-le pe toată perioada purtării de agresiuni la nivelul plăcii.

Bio Gel este o formulă de gel în care cantitatea și calitatea ingredientelor diferă față de restul produselor prezente pe piață.  Bio Gel a apărut in anul 1988 în Africa de Sud când termenul „bio” nu avea semnificația de astăzi, de aceea, va rugăm să înțelegeți că numele brandului/produsului nu este menit să inducă în eroare.

Bio Gel este un produs vegan (nu conține ingrediente de origine animală) și nu este testat pe animale.

Diferența o face pregătirea non invazivă a unghiilor, tratarea unghiilor în pregătire, tehnica de aplicare, flexibilitatea produsului adaptată la flexibilitatea unghiei și tehnica de îndepărtare.

Ținând cont de viteza cu care se schimbă tehnicile și numărul brandurilor apărute pe piață în ultimii ani ne putem mândri cu aceste aspecte care fac diferența în sănătatea unghiilor și rezistența lor. Bio Gel este în slujba unghiilor sănătoase!

În toate saloanele prezente pe site-ul nostru în secțiunea „saloane partenere” vei găsi profesioniști care au participat la cursul nostru Bio Gel. Asigurându-ne că fiecare tehnician este pregătit să lucreze cu produsele Bio Gel este singurul mod prin care putem garanta și asigura clienții că vor primi un rezultat autentic Bio Gel.
Bio Gel este prezent doar în saloane.

Sănătatea și siguranța sunt de cea mai mare importanță pentru brandul Bio Sculpture. Bio Gel este singurul sistem de îngrijire a unghiilor la nivel mondial care a primit un calificativ de 5 stele pentru siguranță, pentru tolerabilitate și eficacitate.
Sediul principal și fabrica Bio Sculpture situat în Clocolan, Africa de Sud este înconjurat de superbul relief African și de animale sălbatice. Este o clădire prietenoasă pentru mediu care climatizează fluxul de aer, utilizează iluminatul natural și stocarea auto-sustenabilă a apei. Fabrica are certificare ISO 22716 pentru Calitatea Practicilor de Fabricare și este condusă sub Sistemul de Management al Calității ISO 9001: 2008, evaluat anual de către SABS și SGS.

Bio Gel este alternativa* sănătoasă** pentru îngrijirea unghiilor și nu conține chimicale dăunătoare precum formaldehida, rășina de formaldehidă, toluenul, DBP, camforul sau acetona. Dacă Bio Gel este aplicat corect și îndepărtat corect nu va fi afectată în vreun fel placa unghială. De asemenea este foarte importantă diagnoza unghiei înainte de a începe manichiura pentru a alege gelurile potrivite acesteia.

Un tehnician Bio Gel va fi capabil să adapteze serviciul și rezultatul în funcție de nevoile unghiilor dar și de stilul de viată al clientei reușind astfel să lucreze „în slujba unghiilor sănătoase”.
Bio Sculpture are o gamă de produse de îngrijire a unghiilor – gama ETHOS – care pot fi folosite în pregătirea unghiilor înainte de aplicarea gelurilor pentru a promova sănătatea lor.

*alternativă înseamnă că vine în ajutorul celor care nu se regăsesc în tehnicile clasice de gel și/sau semipermanentă.

** alternativă sănătoasă bazată pe rezultatele incontestabile asupra unghiilor

Lampa LED Bio Sculpture este testată de Agenția Australiană pentru Protecția Împotriva Radiațiilor și Siguranță Nucleară. Agenția de siguranță a confirmat că emisiile UV ale unității Bio Sculpture sunt predominant din spectrul UVA și că lampa noastră este sigură pentru utilizarea și aplicarea gelului nostru atâta vreme cât nu se depășește un maximum de 75 de minute pe sesiune.
Cu toate acestea, polimerizarea gelului va necesita mult mai puțină expunere decât timpul maxim admis deci nu prezintă niciun risc. Lampa Bio Sculpture este conformă prin lege cu directiva EMC europeană 2014/30/EU (Compatibilitate electromagnetică) și este certificată cu marca CE (Certificat European de Conformitate).

Pentru mai multe detalii despre lampa LED te rugăm să citești postarea despre aceasta în secțiunea BLOG din site.

Reacțiile alergice la diferite tipuri de produse cosmetice pot apărea atunci când pielea este expusă în mod repetat la cantități mici de ingrediente ce provoacă alergii și pielea este saturată sau supraexpusă.

Odată ce pielea dezvoltă o sensibilitate alergică la un ingredient, alergia va fi permanentă! Când sistemul imunitar cataloghează un ingredient ca alergen, nu uită niciodată și va reacționa întotdeauna negativ la expunere.

Daca pielea ta este DEJA alergică la produse polimerizabile, cel mai probabil va reacționa și în cazul produselor Bio Sculpture.

 

Bio Gel nu poate fi achiziționat pentru a lucra acasă sau pentru a-ți face singură unghiile.

Pentru a deveni un tehnician de unghii Bio Gel este necesar să urmezi cursul nostru. Din postura de lider mondial în  îngrijirea sănătoasă a unghiilor Bio Gel este un sistem de îngrijire a unghiilor adresat exclusiv celor care lucrează în domeniu sau care își doresc să lucreze în domeniu.

Multitudinea de geluri, produsele din gama de îngrijire ETHOS, metodele specifice și tehnicile corecte de aplicare, cunoștințele referitoare la terminologia unghiilor, analiza unghiilor și cunoașterea produsului sunt esențiale pentru a folosi cu succes Bio Gel și pentru a avea rezultate.

În categoria training vei găsi 4 variante de kit-uri gândite pentru nevoi și niveluri de experiență diferite.

Bio Gel este un produs diferit de celelalte geluri și geluri hibrid, diferența principală constând în faptul că Bio Gel nu va cauza deteriorări ale unghiei naturale. Majoritatea sistemelor cu gel de pe piață sunt pe bază de acril și nu pot fi îndepărtate fără șlefuire excesivă și deteriorare a unghiei naturale.
O altă diferență între sistemul nostru și altele de pe piață este aceea că nu necesită primer sau deshidratare pentru ca gelul să adere la unghia naturală. Noile formule de gel hibrid (semipermanente) se situează undeva între lac de unghii și gel. Au o rezistență mai mare decât lacul de unghii tradițional dar nici pe de parte cât rezistă Bio Gel.

Noi cei de la Bio Sculpture suntem foarte mândri de formula noastră unică fără acrilic care permite clientelor să-și mențină unghiile sănătoase și să se bucure în același timp de o manichiură care nu se ciobește.

 

Bio Gel oferă mai multe geluri și flexibilități pentru fiecare tipologie și disfuncție de unghie, fiecare problemă și fiecare lungime. Aceste geluri se potrivesc perfect nevoilor unghiilor dar și preferințelor personale ale clientei și modului sau de viață.

Bio Gel rezistă până la 3 săptămâni fără ciobire/lifting dar a dat dovadă de longevitate de peste 5 săptămâni în cazul unghiilor care cresc mai lent și care sunt îngrijite acasă.

Există două tipuri diferite de pete albe și anume pete albe uscate și pete albe umede. Vremea, medicamentele, expunerea la produse formulate greșit sau tehnica de lucru invazivă pot să aibă toate un efect negativ asupra sănătății plăcii unghiale.
Petele albe uscate se observă de obicei pe unghii care sunt acoperite cu gel sau semipermanentă indicând că unghia este uscată și deshidratată. Recomandăm îngrijirea unghiilor și cuticulelor pe toată perioada purtării Bio Gelului. Uleiul de cuticule folosit de câteva ori pe săptămâna acasă menține gelul flexibil.

Nu este recomandat. Top coat-ul Bio Gel are o formulă unică care protejează suprafața gelului împotriva absorbției substanțelor zilnice care pot dăuna sau păta gelul. Top coat-ul de la alte mărci poate cauza decolorarea și chiar înmuierea gelului. Acest lucru se datorează reacției chimice dintre top coat și gel.

Bio Gel se îndepărtează în câteva minute cu o soluție de îndepărtare a gelului special concepută pentru a face acest lucru fără a dauna sau a deshidrata unghia naturală. Straturile superioare de gel sunt pilite fără a pune presiune pentru ca removerul să pătrundă mai ușor. O dischetă mică de bumbac este îmbibată cu soluția de îndepărtare care se plasează direct peste gel. Vârful degetului se înfășoară după aceea în folie. Scopul foliei de aluminiu este să păstreze căldura absorbită în interior. După aproximativ 20 de minute gelul poate fi îndepărtat cu grijă prin decojire lăsând unghia naturală perfect sănătoasă și nedeteriorată.

Da. Întreaga gamă de produse Bio Sculpture inclusiv lampa LED este sigură pentru utilizarea în timpul sarcinii.

Shopping Cart