Ce înseamnă HEMA-FREE?

HEMA în produsele pentru unghii: Ce trebuie să știi și de ce Bio Sculpture preferă să-l evite

Ìn domeniul îngrijirii unghiilor, unul dintre termenii cheie pe care ar trebui să îi cunoști este HEMA (Hydroxyethyl Methacrylate). Acest ingredient, prezent în multe produse pentru unghii, cum ar fi sistemele de gel, poate avea un impact semnificativ asupra pielii și alergiilor.

Ce este HEMA și care sunt efectele asupra pielii?

HEMA este un compus chimic utilizat pentru proprietățile sale adezive, care facilitează aderența gelului la unghie. Cu toate acestea, HEMA este cunoscut ca un posibil alergen și sensibilizator. Atunci când intră în contact cu pielea, poate provoca iritații și reacții alergice, inclusiv dermatită de contact și dermatită alergică de contact.

Expoziția repetată la HEMA poate crește riscul de sensibilizare sau reacții alergice ulterioare. Din acest motiv, este esențial să luăm măsuri de precauție pentru a minimiza expunerea pielii la acest ingredient, inclusiv utilizarea echipamentelor de protecție și asigurarea unei ventilări adecvate în spațiile de lucru.

De ce Bio Sculpture evită HEMA în produsele lor?

Bio Sculpture este renumit pentru produsele sale de înaltă calitate și fără compromisuri în ceea ce privește siguranța și sănătatea unghiilor. Gelurile BIO GEL pentru unghii sunt formulate fără HEMA sau alte ingrediente dăunătoare, cum ar fi formaldehida sau toluenul.

Prin evitarea HEMA în formulările lor, Bio Sculpture demonstrează angajamentul lor față de sănătatea și siguranța clienților lor. Această abordare le permite să ofere produse care sunt delicate cu unghiile și pielea, în timp ce asigură o aderență și o durabilitate excepționale.

În concluzie, în timp ce produsele pentru unghii ne pot ajuta să obținem manichiuri frumoase, este important să fim conștienți de impactul lor asupra sănătății noastre și să luăm măsuri pentru a ne proteja. Prin luarea unor măsuri simple de precauție, manichiuristele pot să-și continue munca în condiții de siguranță și sănătate, iar clientele pot avea unghii frumoase fără să dezvolte alergii.

Pentru mai multe informații despre alergii și cum te poți feri de ele, te invităm să citești articolul despre alergii aici 

                          HEALTHY | ETHICAL | PROFESSIONAL

Shopping Cart