Alergii ale pielii

Multe dintre noi ne confruntăm de-a lungul vieții cu diferite afecțiuni ale pielii, care pot fi (sau nu) destul de serioase și care ne pot da reale bătăi de cap.

Ne-am propus ca în articolul acesta să vorbim deschis despre reacțiile alergice la produse destinate îngrijirii unghiilor și să dezbatem puțin subiectul tabu pe care îl ocolim cu toții, noi cei din domeniu dar și cliente consumatoare de servicii de manichiură care nu găsesc răspunsuri.

Reacțiile alergice la diferite tipuri de produse cosmetice pot apărea atunci când pielea este expus în mod repetat la cantități mici de ingrediente ce provoacă alergii și pielea este saturată sau supraexpusă.

Substanțele care provoacă alergii sunt încadrate de către dermatologi în categoria alergeni.

Polenul este un alergen comun, iar majoritatea alergenilor sunt substanțe naturale (adică iedera otrăvitoare, zmeura etc). Unele ingrediente utilizate în produsele cosmetice pot fi, de asemenea, alergeni, astfel că unele persoane pot dezvolta alergii ale pielii atunci când sunt expuse pentru o anumită perioadă de timp la unele produse de unghii sau când acestea sunt folosite incorect. Reacțiile alergice ale pielii apar de obicei după câteva luni (sau ani) de expunere la ingredient.

IMPORTANT! De obicei, alergiile de piele legate de produse cosmetice NU apar imediat.

Trebuie să înțelegeți că, odată ce pielea va dezvolta o sensibilitate alergică la un ingredient, alergia va fi permanentă! Când sistemul imunitar cataloghează un ingredient ca alergen, nu uită niciodată și va reacționa întotdeauna negativ la expunere. În mod clar ar trebui să înțelegem importanța evitării supraexpunerii pielii pe perioade lungi de timp la produse care pot subția stratul protector al pielii.

Alergiile cutanate pot apărea de la orice fel de produs destinat îngrijirii unghiilor. Adesea, alergia începe ca o ușoară mâncărime, o zonă roșiatică sau un loc care se simte „cald”. Daca zona feței este atinsă cu degetele contaminate, pielea ar putea deveni iritată lângă bărbie sau în jurul ochilor. Ignorarea alergiei și continuarea supraexpunerii pot rezulta în simptome de mâncărime enervantă, urmată de blistere de apă în jurul cuticulelor, a pereților laterali sau a degetelor. Dacă sunt ignorate în continuare, simptomele se pot răspândi la mână sau la încheietură.

IMPORTANT pentru profesioniștii din domeniu!

Alergiile sunt ușor de evitat prin cunoașterea produselor și folosirea lor cu înțelepciune. Pentru a evita orice fel de risc recomandările noastre sunt:

  1. Folosiți întotdeauna mănuși când începeți procedura de îndepărtare a produsului polimerizabil (Bio Gel sau EVO Gel)
  2. Folosiți întotdeauna mănuși când aplicați produse polimerizabile (Bio Gel sau EVO Gel)
  3. Daca totuși nu purtați mănuși, asigurați-vă întotdeauna că nu corectați gelul umed cu degetul mare sau cu inelarul (vă recunoașteți?) deoarece acesta va rămâne sub unghia voastră câteva zile și va rezulta în supraexpunerea pielii.
  4. Asigurați-vă că aveți toate pensulele curățate de gel după fiecare aplicare. Din cauza căldurii corpului, odată ce începeți să folosiți pensula aceasta se încălzește iar gelul (chiar și dacă nu-l vedeți sau credeți că e curată pensula) se va lipi de buricele degetelor și va declanșa o reacție chimică care trebuie evitată!
  5. Asigurați-vă că toate recipientele de gel sunt curățate după fiecare aplicare.
  6. Asigurați-vă că lampa LED are TOATE led-urile funcționale. Altfel, gelul nu va fi polimerizat complet iar asta explică cele mai multe reacții adverse. În cazul tehnicienilor Bio Gel, aceștia folosesc lampa LED Bio Sculpture însă daca nu ești tehnician Bio Gel și folosești produse de la alte branduri- asigură-te că lampa ta este destul de puternică pentru a polimeriza acel produs. Cere instrucțiuni de la furnizorul tău!
  7. Dacă pielea ta este DEJA alergică la produse polimerizabile, cel mai probabil va reacționa și în cazul produselor Bio Sculpture.

ATENTIE! Aveți grijă la gelurile UV, la lumina UV și la becurile/LED-urile deoarece după un timp nu mai produc suficientă lumină UV și vor lăsa ingrediente nepolimerizate în produs, ceea ce duce la polimerizare incompletă.

IMPORTANT pentru cliente consumatoare de servicii de manichiură!

Multe dintre voi ați avut experiențe neplăcute în diferite saloane în urma cărora vi s-a declanșat și o alergie de toată frumusețea. Ce puteți face în cazul în care aveți deja alergia instalată?

  • Renunțați să vă faceți manichiura cu produse polimerizabile o vreme de 3-4 luni. În acest timp veți oferi răgaz corpului să-și revină din agresiunea la care a fost supus.

*Spunem agresiune deoarece cele mai multe alergii se declanșează de la râni deschise la nivelul cuticulelor (din cauza unor tehnicieni slab pregătiți), geluri polimerizate ăn cuticulă, tehnicieni care aplică greșit produsul și șterg încontinuu în jurul cuticulei, lămpi LED necorespunzătoare (cei mai mulți tehnicieni nu au habar ce lampă cu ce produs și de ce), produse no-name care au în concentrație compuși chimici de slabă calitate sau în cantități/formule incorecte sau neverificate de nicio autoritate (un aspect care nu contează pentru majoritatea tehnicienilor din domeniu) și ar mai fi câteva motive însă le vom dezvălui într-o altă postare.

  • Pielea este cel mai mare organ al corpului și poate fi iritat destul de ușor. S-a demonstrat că sistemul imunitar este responsabil de sensibilitatea acestui organ, prin urmare, cu cât aveți mai multă grijă de sănătatea voastră cu atât veți fi ocolite de astfel de neplăceri. De exemplu: fumătoarele sunt mai predispuse la a deveni alergice la produse de îngrijire, de curățenie etc.
  •  Sistemul imunitar slăbit poate fi rezultatul stresului, grijilor, oboselii, perioadelor aglomerate la serviciu, etc. Știm lucrurile acestea însă merită să ne reamintim de câte ori avem ocazia că stresul și grijile nu au schimbat niciodată lucrurile în bine! Ba din contra!
  •  Evitați consumul de lactate, cafea și vin roșu.

HEALTHY | ETHICAL | PROFESSIONAL

Shopping Cart