De ce “arde” gelul?

Pentru că atunci când polimerizarea are loc milioane de molecule mici, invizibile ochiului, formează legături permanente care susțin rezistența gelului în timp!

***

Aceste molecule reacționează două câte două și formează mai multe lanțuri de polimeri care cu cât sunt mai lungi cu atât sunt mai rezistenți.

De fiecare dată când aceste molecule fuzionează se eliberează o cantitate foarte mică de căldură insesizabilă corpului.

Când toate aceste milioane de molecule mici mici fuzionează la contactul cu lumina UV este posibil ca eliberarea de căldură să fie mai mare și în acest fel să se simtă “arderea” la care clientele tale se referă.

În cazul în care stratul protector al plăcii unghiale este îndepărtat prin pilire, bafuire sau îndepărtarea incorectă a produselor artificiale de pe unghii, atunci această ardere poate fi chiar dureroasă și potențial dăunătoare în anumite situații.

Acest lucru se poate întâmpla cu orice tip de produs artificial, însă dacă alegi produse de unghii de la branduri premium care îți oferă garanția unei formule corecte, ingrediente de înaltă calitate și recomandări de aplicare și îndepărtare corecte, ar trebui ca această căldură să treacă neobservată de clientele tale.

Unele produse de unghii nu sunt formulate corect și pot avea tendința de supraîncălzire chiar și când sunt aplicate corect, iar pe acelea le scoatem din discuție de la bun început. Ce știm sigur este că majoritatea brandurilor de top folosesc tehnologii de gel care eliberează căldura treptat în timpul polimerizării pentru a evita senzația de “ardere” iar ăsta este un lucru de apreciat pentru că noi, tehnicienii de unghii, ne dorim să oferim clientelor noastre o experiență plăcută dincolo de rezultate.

Deși produsele acestor branduri faimoase sunt formulate corect totuși această “ardere” persistă în cazul unor cliente. De ce?

Pentru că patul unghial este rănit din cauza pilirii stratului superior al plăcii unghiale care acționează ca o barieră de protecție pentru patul unghial. Odată acest strat îndepărtat, patul unghial este predispus la și mai multă durere devenind astfel super-sensibil chiar și la cea mai mică eliberare de căldură.

Ce se întâmplă de fapt?

Atunci când piliți placa unghială pentru aderență, dar mai ales când piliți stratul de gel pentru întreținere sau dat formă, importantă este presiunea cu care exercitați această frecare.

Patul unghial conține senzori de presiune care o dată declanșați prin frecare vor trimite semnale creierului iar acesta trimite înapoi unghiilor semnale de pericol pe care clienta voastră le resimte ca o durere/ardere puternică. Prin urmare, evitați să piliți de mai mult de 2 ori în același loc pentru a nu deteriora patul unghial care poate deveni sensibil.

Tehnica Bio Sculpture nu presupune pilirea plăcii unghiale pentru crearea aderenței și nu necesită șlefuire sau dat formă din pile/buffere. Lipsa forței de frecare exercitate asupra plăcii/ patului unghial și, prin urmare, lipsa căldurii face ca Bio Gelul să fie un sistem sigur de folosit pentru orice tehnician începător sau avansat deopotrivă!

Dacă te-ai săturat de unghii distruse, tone de praf, ore întregi de pilit/șlefuit/dat formă și tehnici de gel greu de stăpânit, atunci Bio Gelul este pentru tine deoarece singurul lucru pe care trebuie să-l faci ca să ai rezultate impecabile, de durată și apreciate de TOATE clientele tale este să urmezi liniile naturale ale unghiilor! Doar așa ai garanția unui set de 10 unghii perfect executate!

Healthy | Ethical | Professional

Shopping Cart