Mituri despre unghii și îngrijirea lor

Există atât de multe mituri binecunoscute, comune sau nu, despre îngrijirea unghiilor și a industriei cosmetice, la fel ca în orice domeniu legat de îngrijire personală, încât este foarte greu să-ți mai dai seama ce este adevărat și ce nu.

Ei bine, astăzi ne-am propus să le demontăm sau, mai bine zis, să nu mai ascultăm informațiile aleatorii, fără sursă sigură și să explicăm pe larg care sunt aceste mituri, de ce sunt considerate supoziții greșite și care sunt diferențele. #facts

Să începem cu începutul!

1. Unghia si cuticula respiră. FALS!

Cuticula este țesutul mort de pe placa unghială, așadar nu are nevoie și nici nu are capacitatea de a respira. Ea este un strat subțire, incolor, care servește ca o etanșare între pielea vie și placa unghiala care NU poate respira și nici NU are nevoie să respire.
Unghiile sunt fabricate din cheratină, deci ele primesc nutrienți și oxigen prin fluxul sanguin!

IMPORTANT!

Rețineți faptul că este o diferență mare între cuticulă și pielea vie de la baza plăcii unghiale (eponichium) și faldul unghial proximal. Insistăm pe acest aspect deoarece terminologia este foarte importantă în explicații și este necesar să cunoașteți diferențele dintre termeni.

2. Unghia se hrănește cu apă și uleiuri. ADEVĂRAT!

Stratul superior al unghiilor și suprafața unghiilor sunt foarte rezistente și împiedică absorbția celor mai multe substanțe. Acesta este motivul pentru care unghiile naturale sănătoase reprezintă o barieră bună. Numai apa și anumite substanțe solubile în mediu natural, cum ar fi squalena, pot pătrunde ușor prin plăcuța de unghii.

Apa este singura substanță care se mișcă repede pe suprafața plăcii unghiale, mai repede decât o face prin piele. În schimb, substanțele uleioase se mișcă mai greu. Există căi între celulele unghiilor care permit trecerea uleiului sau a apei. Deoarece ele nu se amestecă, există pasaje care canalizează apa prin placa unghială și alte pasaje dedicate canalizării substanțelor uleioase.

TIP!

Exemple de uleiuri cunoscute pentru abilitățile lor de penetrare a unghiei naturale: uleiul de jojoba, cocos sau avocado. De asemenea, exista și substanțe care rămân prinse în interiorul unghiei, deteriorând-o, iar nicotina este cel mai bun exemplu pentru asta.

ETHOS Almond Oil, uleiul de migdale by Bio Sculpture conține uleiul pur de migdale, uleiul de jojoba, uleiul de avocado și vitamina E, care vor rehidrata unghiile și cuticulele!

 

3. Înmuiatul în apă ajută unghia sau cuticula. FALS!

În mod normal, durează în jur de 60 de secunde pentru ca o placă de unghii să absoarbă orice cantitate substanțială de apă. Cu cât este mai mare placa unghială, cu atât va absorbi mai multă apă.

Toată această apă absorbită poate provoca modificarea formei. De ce? Pe măsură ce moleculele de apă se îngrămădesc între straturile plăcii de unghii, aceasta înmoaie straturile de keratină și le permite să se deplaseze.

Expunerea excesivă la apă poate fi dăunătoare plăcii unghiale cauzând mici crăpături, în momentul în care apa începe să se evapore din placă. Această problemă este des confundată cu uscăciunea, deși nu sunt același lucru. Când unghiile își păstrează nivelul lor de umiditate, care este în jur de 15%, ele nu se vor îndoi ușor, dar dacă acest nivel crește, vor deveni foarte flexibile.

Motivul inițial pentru folosirea apei la înmuiere a fost acela de a face cuticula mai moale. Acum că știm că placa de unghii se umflă și există alternative pentru a ușura ridicarea și împingerea cuticulei, practica îmbibării în apă nu mai este necesară. Astfel, protejăm unghia de eventualele deteriorări din cauza evaporării apei!

TIP!

Pentru situațiile în care doriți să înmuiați totuși cuticulele dar nu vreți ca placa unghială să-și modifice forma vă recomandăm să folosiți ETHOS Kiwi Scrub. Pe lângă Vitaminele C și E, conține și extract de rădăcină de ginseng, ulei de floarea-soarelui și de migdale dulci care contribuie la hidratarea unghiei. Are o textură blândă care va ajuta la îndepărtarea delicată a celulelor pielii moarte, eliberând unghiile și cuticulele de vechiul lor strat și va ajuta la regenerarea plăcii unghiale, precum și a cuticulelor . Extractul de rădăcină de ginseng ajută la refacerea pielii din jurul unghiilor, în timp ce uleiurile rehidratează placa unghială.

4. Petele albe de pe unghii reprezintă o lipsă de calciu sau vitamine. FALS!

Una dintre cele mai frecvente afirmații este aceea că petele albe de pe unghii sunt cauzate de deficiența de calciu. GREȘIT!

Ele sunt de fapt rezultatul unor traume trecute, a folosirii necorespunzătoare a instrumentelor, geluri sau acrilici și a proceselor greșite de îndepărtare. Practic orice prejudiciu cauzat unghiei duce la aceste pete albe.

Așa că nu te îngrijora data viitoare când observi astfel de transformări. Mai bine, ai grijă ca procesul de îngrijire al unghiilor să fie unul adecvat și neagresiv.

5. Unghiile pot fi ajutate să crească mai repede. FALS!

Nici un produs cosmetic, inclusiv uleiurile de unghii, nu pot face ca unghiile să crească mai repede. Orice lucru care poate face unghia să crească mai repede sau să accelereze creșterea este considerat un medicament, nu produs cosmetic.

În prezent nu există medicamente cunoscute care să accelereze creșterea unghiilor, așa cum nu există nici vitamine care să poată să facă acest lucru. Unii susțin în mod necorespunzător că biotina ar fi o variantă, dar există foarte puține dovezi despre asta.

TIP! Nu vă lăsați păcălite de marketingul brandurilor care forțează piața cu astfel de produse.

6. Sucul de lămâie ajută unghiile exfoliate. FALS!

Doar pentru că ceva este acid, nu înseamnă că este corespunzător pentru placa unghială.

Sucul de lămâie sau lime se poate absorbi în piele, iar după expunerea la lumina soarelui, mici cantități se transformă chimic într-o substanță nouă, care poate provoca reacții cutanate alergice. Prin urmare, este un tratament riscant pe care ar trebui să-l evitați.

Dacă sucul de lămâie intră în contact cu pielea și apoi este expus la soare mai mult de 15 minute, aceasta poate duce la o erupție cutanată extrem de vizibilă pe piele, care de multe ori persistă pentru câteva luni. Aceste reacții cutanate pot arăta ca arsuri sau ca o erupție pe piele, care apare de obicei la 36-72 de ore după expunerea la lumina soarelui.

TIP! Este recomandat să NU puneți în aplicare tratamente care nu sunt recomande de specialiști, pentru a evita orice fel de risc.

ALTE EXEMPLE DE MITURI

– depozitarea ojei în frigider face ca aceasta să țină mai mult-complet fals, se recomandă păstrarea la temperatura camerei
– adăugarea acetonei în lacul de unghii îl va reîmprospăta – complet fals, se recomandă lacuri de lustruire a unghiilor
– apa rece usucă mai repede oja – complet fals, deoarece ea poate întări doar stratul superior al ojei, lăsând straturile de dedesubt ude și predispuse la rupere
– Radiația din lămpile UV poate provoca cancer – complet fals, deoarece radiația la care vă expuneți prin lampa UV este aceeași cu radiația la care sunteți expuși afară, adică razele UVA.

HEALTHY | ETHICAL | PROFESSIONAL

Shopping Cart